Nederland 2003. Misdaad van Pieter Kuijpers. Met o.a. Egbert Jan Weeber, Tygo Gernandt, Angela Schijf, Mads Wittermans en Selma Avkapan.

VPRO Cinema

Van God los is een compromisloze misdaadfilm. Een Nederlandse kruising tussen C'est arrivé près de chez vous en Cidade de Deus. De brute moorden zijn gebaseerd op het werk van de bende van Venlo die begin jaren negentig huishield in het zuiden. Tygo Gernandt excelleert als de maniakale Maikel. Egbert Jan Weeber speelt vwo'er Stan, de Sancho Panza-rol. Angela Schijf fungeert als de splijtzwam. Debuterend speelfilmregisseur Kuijpers - die later ook tekende voor Off screen en De Griezelbus - wilde dierenarts worden maar werd drie keer uitgeloot voor de opleiding. Destijds een zegen voor de met boek- en soapverfilmingen doordrenkte Nederlandse filmindustrie.

credits

Regie:
Pieter Kuijpers
Cast:
Egbert Jan Weeber, Tygo Gernandt, Angela Schijf, Mads Wittermans, Selma Avkapan, Tamer Avkapan, Marnie Blok, Pim Lambeau, Frits Lambrechts, Johnny Lion, Harry van Rijthoven, Peter Post, Ergun Simsek, Diego Teixeira, Helmert Woudenberg, Huub Stapel
Scenario:
Pieter Kuijpers, Paul Jan Nelissen
Productie:
Hanneke Niens, Reinier Selen, Anton Smit
Camera:
Bert Pot
Muziek:
Paleis van Boem
Montage:
Job ter Burg
Kijkwijzer:
KJE
Jaar:
2003
Alt. titels:
Godforsaken, Stir Crazy
Genres:
Misdaad, Drama, Thriller
Trefwoorden:
Sociaal drama
Landen:
Nederland

Van God los (2003) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
vrijdag 28 juni
NPO 3
23:05 - 00:30