Nederlandse films verkopen goed in Cannes

Van God Los, Phileine zegt sorry en Zwartboek doen goede zaken

Tien dagen geleden bleek geen enkele Nederlandse film goed genoeg om geselecteerd te worden voor het filmfestival van Cannes. Toch deed een aantal films goede zaken in Frankrijk. Van God los, Phileine zegt sorry en Zwartboek wisten lucratieve deals af te sluiten.

De thriller Van God Los van Pieter Kuijpers werd aan drie landen verkocht. De film over de Bende van Venlo zal is dit najaar te zien zijn in de Verenigde Staten, Australië en Duitsland. Daarnaast toonde, volgens Rinkelfilm Productions , nog minimaal twee andere landen interesse in de film.

De rechten van Robert Jan Westijdks Phileine zegt sorry werden tijdens het festival verkocht aan Japan. De komedie zal ook in Thailand, Portugal en Singapore te zien zijn.

Paul Verhoeven deed eveneens goede zaken in Cannes. Nadat eerder al een sales- agent werd gecontracteerd, werd ook overeenstemming bereikt met de Britse coproducent Artan Film. De opnamen voor Zwartboek, Verhoevens eerste Nederlandse film sinds 1983, staan gepland voor oktober.