België/​Nederland/​Turkije 2023. Drama van Mete Gümürhan. Met o.a. Alihan Sahin, Hayat Van Eck, Sinan Eroglu, Mina Demirtas en Melek Öden.

VPRO Cinema

Kort nadat zijn moeder overlijdt verlaat de veertienjarige Zeki (debutant Sahin) zijn geliefde Rotterdam. Zijn vader (Eroglu) gaat in Istanbul wonen omdat hij daar een betere baan kan krijgen en Zeki moet mee. De Turks-Nederlandse jongen heeft moeite met zijn nieuwe rijkeluisomgeving, die in niets lijkt op zijn oude Rotterdamse volksbuurt. Maar wanneer Zeki al freerunnend het armere gedeelte van de stad verkent - ondanks dat zijn vader hem dat verbiedt - vindt hij aansluiting bij een groepje zakkenrollende kids, die de snelle Zeki goed kunnen gebruiken voor hun criminele praktijken. Liefdevolle, naturel gespeelde vertelling over welvaartsverschillen en identiteit, die het vooral moet hebben van mooie sfeerbeelden en het prettig kalme ritme.

credits

Regie:
Mete Gümürhan
Cast:
Alihan Sahin, Hayat Van Eck, Sinan Eroglu, Mina Demirtas, Melek Öden, Hasan Kivanc Emur, Zeynep Eylül Demirpehlivan, Elit Andaç Çam
Scenario:
Chris Westendorp
Productie:
Stienette Bosklopper, Maarten Swart
Camera:
Stephan Polman
Montage:
David Verdurme
Kijkwijzer:
KIJB
Jaar:
2023
Genres:
Drama
Landen:
België, Nederland, Turkije

waar te zien

on demand

op televisie