VPRO Gids 9

4 maart t/m 10 maart
Pagina 42 - ‘zaterdagetalage’
papier
42

zaterdagetalage

Wat moet je op deze dag zien en horen? Lees onze etalage met programmatips, onze filmselectie en de mooiste radio: klassiek, jazz en wereldmuziek.

Zweedser kan niet

De intrigerende thrillerserie The Dark Heart draait om een waargebeurde Zweedse vermissingszaak, waarbij een verboden liefde grote gevolgen heeft.
The Dark Heart

5 maart

NPO 3 20.40-21.30

50 minuten

npo start

Love is a familiar. Love is a devil. There is no evil angel but Love.’ Woorden van William Shakespeare uit zijn toneelstuk Love’s Labour’s Lost die van toepassing zijn op een geruchtmakende vermissingszaak in Zweden, elf jaar geleden. Een 62-jarige miljonair met veel grond, macht en invloed, verdween indertijd spoorloos, waarbij de politie de zaak uiteindelijk opgaf. Het was een fanatieke vrijwilliger die de waarheid twee jaar later tóch wist te ontrafelen. Het verhaal werd opgetekend door Zweedse misdaadverslaggever Joakim Palmkvist in zijn bestseller The Dark Heart: A True Story of Greed, Murder and an Unlikely Investigator. Een verfilming kon uiteraard niet uitblijven, want weinig genres zijn zo gewild als true crime.