dinsdagetalage
Zuurvlees is ook zoet
In haar nieuwe kookserie verdiept Yvette van Boven zich onder meer in het frietje zoervleisj. Frietje wát?!
De streken van Van Boven
NPO 2 20.25 xx.xx
De lockdown tijdens de pandemie zorgde ook in de horeca voor veel economische schade en persoonlijk leed. Want zonder gasten geen werk of inkomsten, laat staan mooi gedekte tafels. Alleen afhalen en bezorgen was nog mogelijk. Toch leidde dat koken en serveren met beperkingen soms tot laaiend enthousiaste reacties van culinaire journalisten. Bijvoorbeeld over het frietje zoervleisj van restaurant Gebr. Hartering in Amsterdam. ‘Dit wordt een hit,’ schreef Parool-journaliste Mara Grimm nadat ze had mogen voorproeven. Petra Possel noemde het in NRC ‘zoetzuur vlees dat bijna uit elkaar valt, precies zoals wij het in het zuiden ook aten. Het zure komt van de azijn, het zoete van de appelstroop.’ Elke Bosman, beter bekend als @snackspert, was lyrisch. ‘Al na de eerste hap wist ik dat we te maken hebben met iets ongelofelijk lekkers.’ Hij gaf de ‘afhaaljuweel’ vijf sterren.