VPRO Gids 2

14 januari t/m 20 januari
Pagina 7 - ‘Forum’
papier
7

Forum

Reacties op de inhoud van de VPRO Gids, VPRO-programma’s en andere mediazaken kunt u sturen naar forum@vpro.nl. Vermeld altijd uw naam, adres en telefoonnummer.

Brieven kunnen worden geredigeerd c.q. ingekort. Over (niet-)plaatsing wordt niet gecorrespondeerd.

Trappers (1)

Na circa 17 ingezonden brieven over een brommer die ergens op zee drijft tijd voor iets anders. Een groot compliment voor Trappers (zie VPRO Gids #52/53). Wat een prachtige documentaire over mensen met een rafelrandje, waarvoor meestal in onze samenleving geen plekje meer is. Hiervoor ben ik al lang lid van de VPRO.

JAAP BONKENBURG , HEEMSTEDE

Trappers (2)

Ik kom zelden meer in Amsterdam: je kunt er onverhoopt te oud voor worden. Maar de liefdevol in beeld gebrachte lotgevallen van de ontroerende fietskoeriers in Trappers zijn wat mij betreft de mooiste eindejaarswensen die de VPRO heeft kunnen bedenken. En dat in het meest prikkelende en oogstrelende decor dat zelfs een Rotterdammer in het geheimst van zijn ziel weet te raken. Dank daarvoor.

BEN VAN DEN ENDEN, ROTTERDAM

Kerstfilmgids

En ja, daar was hij weer, de jaarlijkse ergernis: de Kerstfilmgids (bij VPRO Gids #52/53). Die je dus uit de gids moet scheuren en aan elkaar moet nieten. Anders zit je eindeloos te bladeren. Waarom niet gewoon de films bij de dag? Ik weet dat hier al eerder over geschreven is, in vorige jaren. Maar ja, toch gewoon doen. Ik erger me hieraan en hoop dat het volgend jaar beter is.

MARIO VAN DEN WILDENBERG, SITTARD

Martin Kaaij

Graag wil ik even laten weten dat ik de stukjes van Martin Kaaij heel leuk vind. Dit had ik al lang een keer willen melden. Hij schrijft met humor en precisie en met die combinatie geeft hij een originele kijk op muziek. Hij beschrijft muzikale details bijna alsof het voorwerpen zijn, dat maakt het ook grappig. En hij doet dat, het kan niet anders, met veel liefde. Er wordt naar mijn mening eveneens door vele anderen erg goed en vlot geschreven in de VPRO Gids! Ook met humor. Dat is een VPRO-gen, denk ik.

TRUDI SPRUIJT