2023

Gids 4 - 28 t/m 3 februari 2023

De VPRO Gids journaaltest. Docuserie over de pompmoord. Film Banshees of Inisherin over verbroken vriendschap. Documentaire over Macron. Nieuwe romans door Indiase auteurs. Podcast Boven Water biedt een sprankje hoop en tennisdocuserie Breaking Point.

Gids 3 - 21 t/m 27 januari 2023

Vierdelige serie Onze man bij de Taliban geeft indringend beeld van Afghanistan. De favoriete series van 2022International Film Festival Rotterdam gaat bijna van start. Nieuwe Tegenlicht. De komende editie van muziekfestival Noorderslag en het nieuwe boek van Mircea Cărtărescu.

Gids 2 - 14 t/m 20 januari 2023

Planet Finance over de parallelle wereld van beurzen en termijnmarkten. De nieuwe opzet van VPRO Tegenlicht. De poëzie-podcast van dichter-schrijver Ellen Deckwitz. De favoriete films van 2022. Een serie met ijzersterke interactie tussen de hoofdpersonen. De comeback van psychadelica. Hoofdpersoon Hirokazu Kore-eda in de sympathieke film Broker.

Gids 1 - 7 t/m 13 januari 2023

Sinéad O'Connor was haar tijd ver vooruit. Een nieuwe Docs-aflevering over pesten in de klasRamsey Nasr laat zijn verzameling zien. Freek de Jonge onderzoekt in De schreef vormen van grensoverschrijdend gedrag. Een interview met journalist Maaike Schoon. Boeken over de wolf. Bill Nighy speelt een man die bang is voor het leven.