VPRO Gids 9

26 februari t/m 4 maart
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Murderville

NETFLIX
Murderville

Een excentrieke rechercheur (Will Arnett) krijgt bij het oplossen van moordzaken hulp van een beroemdheid. Een script is er niet; alles is volledig geïmproviseerd. Een heerlijk stompzinnig format, dat in de praktijk natuurlijk enorm kan tegenvallen, want improvisatie luistert nu eenmaal behoorlijk nauw. Gelukkig krijgt Arnett in deze zesdelige reeks hulp van bewezen veteranen als Conan O’Brien, Sharon Stone en Kumail Nanjiani. De resultaten lopen uiteen, maar Murderville is door het zichtbare plezier van de hoofdrolspelers zeer vermakelijk. Oorspronkelijk gebaseerd op een Britse serie.

ALEX MAZEREEUW

Reacher

AMAZON PRIME VIDEO
Reacher

Fans van de romans van Lee Child waren woedend toen Tom Cruise in 2012 werd gecast als actieheld Jack Reacher. In die boekenreeks is Reacher een reus die met zijn blote hand een schedel kan breken, en Cruise stak daar met zijn 1,70 meter toch wat schril bij af. Met deze achtdelige Amazon-serie krijgen de fans eindelijk wat ze willen, want hier is Reacher (Alan Ritchson) wél die rechtschapen reus, die in een wetteloos dorpje in Texas de moord op zijn broer moet oplossen. Weinig diepgang, maar door de actiescènes en droge humor een verrassend amusante zit.

ALEX MAZEREEUW