VPRO Gids 52

24 december t/m 6 januari
Pagina 80 - ‘zaterdagetalage’
80

zaterdagetalage

Wat moet je op deze dag zien en horen? Lees onze etalage met programmatips, onze filmselectie en de mooiste radio: klassiek, jazz en wereldmuziek.

Drie uur met Tim

‘Wie hard werkt komt er niet’, ‘Zo worden armen in Nederland arm gehouden’ en ‘Het fonds voor energieschulden is een typisch geval van eerst kapot maken, dan fiksen’.
Het marathoninterview

zaterdag

NPO Radio 1 19.00-22.00

180 minuten

npo radio 1

Drie titels van essays en columns die Tim ’S Jongers schreef voor het journalistieke platform De Correspondent. De correspondent ‘Samenleving’ is politicoloog en bestuurskundige en sinds september van dit jaar ook directeur van de Wiardi Bekman Stichting, het politiek-wetenschappelijke bureau van de PvdA. Oplossingen voor het armoedeprobleem in Nederland – dat al jaren steeds groter wordt: ‘Het gaat inmiddels over zes Johan Cruijff-arena’s vol met kinderen die in armoede leven,’ zei hij bij Buitenhof – ziet ’S Jongers vooral in meer ervaringskennis bij bestuurders en beleidsmakers. Zelf is hij zo iemand: hij weet hoe het is om op te groeien in armoede. Een sociale stijger, de uitzondering die de regel bevestigt.