VPRO Gids 37

10 september t/m 16 september
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Kleo

Kleo

Vermakelijke Duitse misdaadkomedie waarin Stasi-huurmoordenaar Kleo een ‘Staatsfeind’ uit de weg ruimt. Bij thuiskomst wordt ze door haar landgenoten opgesloten en ontkent iedereen haar betrokkenheid bij de Stasi. Ze draait door en zint op wraak. Kleo doet sterk denken aan Killing Eve, maar dan met de nodige DDR-kitsch. De serie neemt zowel zichzelf als de geschiedenis totaal niet serieus, wat een hoop amusante en verrassende momenten oplevert (onder meer met Stasi-hoofd Erich Mielke), maar het zorgt er ook voor dat je nooit met de personages meeleeft.

JELLE SCHOT

Mo

Mo

Soms zijn er van die personages waar je na een paar scènes al om geeft. In het geval van de Palestijns-Amerikaanse Mo, gespeeld door komiek Mohammed Amer, is een enkel shot al voldoende. Mo is een beer van een man die altijd zijn eigen olijfolie meeneemt en, samen met zijn uit Koeweit gevluchte familie, al 22 jaar wacht op een verblijfsvergunning. Dat een leven zonder papieren in Amerika, waar je op een dag zowel ICE-agenten als massaschietpartijen kunt treffen, niet makkelijk is, laat deze even grappige als ontroerende serie zien.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema