VPRO Gids 36

3 september t/m 9 september
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Maankalf

Joris Klaafman heeft een nieuwe bijbaan: folders bezorgen voor de lokale buurtsuper. Maar als hij nog voor zonsopgang de aanbiedingen door een brievenbus drukt, wordt hij aangesproken door een stem door de intercom. Deze Maus is ervan overtuigd dat hij geheime boodschappen krijgt door middel van de reclamefolders. 

Maankalf is een fictiepodcast van regisseur en acteur Bert Hana. Een vervreemdend verhaal waarin je mee kunt puzzelen om de steeds opduikende anagrammen te ontcijferen. Een geslaagd experiment, dat je volgens de maker verplicht 's nachts moet luisteren.

ELJA LOOIJESTIJN

The Sunshine Place

We schrijven 1958 en heroïne is bezig aan een gestage opmars. Een zekere Chuck Dederich gelooft dat hij als ex-verslaafde weet hoe hij mensen van de drugs af kan krijgen en begint een afkickkliniek: Synanon. Omdat er in die tijd nauwelijks van dit soort plekken bestonden, weten junks van heinde en verre hem te vinden.  In het sociale paradijs van de charmante Dederich was iedereen welkom, Maar langzaam ontpopt deze afkickkliniek zich tot sekte. In deze sterke podcast halen ex-leden herinneringen op. 

KATJA DE BRUIN

naar de vpro podcastgids