VPRO Gids 34

20 augustus t/m 2 september
Pagina 29 - ‘Podcasts’
papier
29

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Biblebelt

Voor een buitenstaander is de gereformeerde geloofsgemeenschap onbegrijpelijk, en daardoor juist zo fascinerend. Wat bezielt iemand om anno nu zo hardnekkig te blijven vasthouden aan al die antieke geboden en verboden?

Jorina Haspels en Berendien Tetelepta groeiden zelf op in de refowereld en gaan nog steeds naar de kerk, maar werken allebei voor een niet-christelijke krant. Samen maakten ze een podcast voor het AD en de regionale dagbladen waarin ze inzicht geven in het leven van de moderne refo, zonder ze belachelijk te maken of te veroordelen.

KATJA DE BRUIN

In de ban van Rian

Rian van Rijbroek kreeg landelijke bekendheid toen ze in Nieuwsuur te gast was als cybersecurityexpert, maar in het gesprek alleen maar onzin uitkraamde. En dat was nog maar het begin, want inmiddels heeft Rian de succesvolle (en puissant rijke) Twentse zakenman Gerard Sanderink in haar macht. Met desastreuze gevolgen voor de miljoenenbedrijven van Sanderink. Tubantia-journalist Angelique Kunst is al jaren in de ban van Rian en dist haar bevindingen met veel gevoel voor detail op in haar smeuiige onderzoekspodcast.

KATJA DE BRUIN

naar de vpro podcastgids