VPRO Gids 3

15 januari t/m 21 januari
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Anxious People

Na een mislukte bankroof gijzelt een overvaller een groep mensen om een arrestatie te voorkomen. Hij zit als een rat in de val, maar verdwijnt later ineens in het niets. In de verhoren achteraf herinneren de gijzelnemers zich zogenaamd niets meer. Een sullig vader-zoonduo bij de politie moet uitzoeken wat er precies gaande is, waarbij het verhaal van de gijzelaars in elke aflevering vanuit een ander perspectief wordt verteld. Verslavende Zweedse miniserie, die een uitstekende balans houdt tussen zwarte humor en mysterie. Naar een boek van Fredrik Backman (Een man die Ove heet).

ALEX MAZEREEUW

Gomorra

MYLUM / NETFLIX
Gomorra

Waardig slotseizoen van de populaire Italiaanse maffiaserie. In deze reeks keert de doodgewaande Ciro terug voor de grote eindstrijd met zijn voormalige ‘broeder’ Genny. Laatstgenoemde begint het seizoen vanuit een benarde positie: hij is vrijwel al zijn bondgenoten kwijt, en zit ondergedoken in een bunker. Een maffiaoorlog lijkt onvermijdelijk, en Genny’s ontdekking dat Ciro nog in leven is, zet de zaken extra op scherp. Bevredigend einde van een ijzersterke serie, die precies op tijd stopt. De Netflixfilm L’Immortale is een bindende kijktip voorafgaand aan dit seizoen.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema