VPRO Gids 23

4 juni t/m 10 juni
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Moon Knight

Moon Knight
Disney+

Zesdelige Marvelserie over stumperige museummedewerker Steven Grant (Oscar Isaac, altijd goed), die een doodsaai leven lijkt te leiden. Maar zijn black-outs en mysterieuze dromen doen vermoeden dat hij kampt met een persoonlijkheidsstoornis. Grant blijkt zijn lichaam te delen met een Amerikaanse huurling, die verwikkeld is in een grootse strijd tussen Egyptische goden. Moon Knight is bij vlagen behoorlijk rommelig, maar onderscheidt zich doordat de serie – zeker in het begin – minder slaafs het Marvel-stramien volgt, en genoeg mysterie oproept. Maar écht buiten de lijntjes kleurt de serie nooit.

ALEX MAZEREEUW

Meltdown: Three Miles Island

Meltdown: Three Miles Island
NETFLIX

In 1979, na een aantal technische en menselijke fouten, kwam een van de reactors van een kerncentrale in Pennsylvania tot een gedeeltelijke meltdown. Meltdown: Three Miles Island laat goed zien hoe dicht bij een catastrofe de westkust van Amerika toen is gekomen. Maar vooral het gekonkel van verschillende partijen die de gevaren van het incident én de schoonmaakactie probeerden te bagatelliseren, is schokkend. De klokkenluider die dit openbaar maakte, mag uitgebreid zijn verhaal doen. Zijn relaas geeft de toch al interessante docuserie een verrassend emotionele lading.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema