VPRO Gids 20

14 mei t/m 20 mei
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

The Baby

HBO MAX
The Baby

Bijna iedere moeder zal weleens het gevoel hebben dat haar oude leven voorbij is en dat ze geen kant meer op kan door haar kinderen. In deze Britse horror-komedieserie bekruipt de 38-jarige Natasha (Michelle de Swarte) dat gevoel ook, wanneer ze plotseling opgescheept zit met een onbekende baby. Eentje met kwaadaardige krachten, die haar omgeving terroriseert en waar die, wat ze ook probeert, niet vanaf komt. Wat wil hij? Waar komt hij vandaan? Met tegenzin gaat Natasha op onderzoek uit in deze heerlijke mix van Baby’s Day Out en Children of the Corn.  

KARLIJN VAN BOXTEL

The Essex Serpent

APPLE TV+
The Essex Serpent

Waart er een zeemonster in de zoutwatermoerassen van Essex? Is het de duivel zelf, op zoek naar zondaars? Of is er een wetenschappelijke verklaring voor de mysterieuze waarnemingen? Weduwe Cora Seaborne (Claire Danes) trekt vanuit Victoriaans Londen naar de kust om het mysterie te onderzoeken en treft daar bijgelovige dorpsbewoners en een aantrekkelijke dominee (Tom Hiddleston). Heerlijk stemmige verfilming van de gelijknamige bestseller, met prachtige beelden, goed acteerwerk en geweldige kostuums. Helaas wel redelijk voorspelbaar, dit romantische kostuumdrama.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema