VPRO Gids 2

8 januari t/m 14 januari
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Pørni

NPO PLUS
Pørni

Vermakelijke, weinig diepgravende dramedy over een goed-genoeg-moeder in spagaat. Henriette Steenstrup (Lilyhammer) speelt Pørni, een medewerker van de Kinderbescherming, die, in tegenstelling tot wat haar voornaam doet vermoeden, nauwelijks toekomt aan haar eigen (seks)leven. Ze heeft haar handen vol aan haar narcistische ex, tienerdochters, inwonende vader én het verwerken van het verlies van haar zus. Maar dan dient er zich een knappe collega aan die door haar uitgroei en huispak heen kan kijken. 

MEREL VAN OMMEN

The Witcher

NETFLIX
The Witcher

In het tweede seizoen van Andrzej Sapkowski’s razend populaire boek- en gameverfilming neemt witcher Geralt (Henry Cavill) de jonge Ciri (Freya Allan) onder zijn hoede. Niet de makkelijkste taak, want hij moet haar uit de klauwen van monsters én mensen zien te houden. Het is aandoenlijk om te zien hoe die vader-dochterband zich vormt en de actiescènes zijn wederom een genot voor het oog. Maar dit seizoen is ook enorm rommelig door de talloze verhaallijnen, waardoor Geralt jammer genoeg (soms) tot een bijrol wordt gereduceerd. Dat neemt niet weg dat het voor de liefhebbers een feest is om deze wereld tot leven zien te komen.

KARLIJN VAN BOXTEL

naar vpro cinema