VPRO Gids 17

23 april t/m 29 april
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Somebody Somewhere

Een pracht van een serie over je thuis leren voelen in je eigen leven en vriendschap sluiten op volwassen leeftijd. Sam (Bridget Everett) is teruggekeerd naar het stadje in Kansas waar ze opgroeide om voor haar ernstig zieke zus te zorgen. Een half jaar na haar overlijden, heeft Sam geen idee wat ze met haar leven aan moet, tot ze Joel (Jeff Hiller) ontmoet die haar een zetje in de juiste richting geeft. Ondanks behoorlijk grof taalgebruik, is Somebody Somewhere enorm hartverwarmend.

ANKE MEIJER

Roar

APPLE TV+
Roar

Een jonge moeder die het zo moeilijk vindt dat ze weer gaat werken, dat het schuldgevoel haar letterlijk opeet. Een vrouw die de foto’s uit haar familiealbum verorbert in een poging vast te houden aan haar verleden. Een schrijfster die zichzelf zo niet gezien voelt, dat ze daadwerkelijk onzichtbaar wordt. Anthologieserie Roar kijkt met snufje magisch realisme naar de dilemma’s waar een vrouw in deze wereld tegenaanloopt. De afleveringen zijn kort, en niet allemaal even sterk, maar alleen al de sterrencast maakt het de moeite waard.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema