VPRO Gids 16

16 april t/m 22 april
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Drôle

Drôle

Volgens de Franse pers is het de beste Franse Netflix-serie tot nu toe: in Drôle (‘Grappig’) trachten vier jonge stand-up comedians in Parijs hun weg te vinden van achterafzaaltjes naar het brede publiek. Met sketches over gender, ras en klasse leggen Nézir, Aïssatou, Bling en Apolline  de vinger aan de pols van de Franse samenleving. Drôle is een verrassende en verrukkelijke nieuwe serie van Fanny Herrero, de showrunner van het succesvolle Dix pour cent (Call My Agent!) over een filmagentschap. Dit keer geen sterren die zichzelf op de hak nemen, maar een zeer geslaagde mix van komedie en maatschappijkritiek.

COLIN VAN HEEZIK

Gentleman Jack

Gentleman Jack

Een kostuumdrama over een landeigenaar in de negentiende eeuw die na een lange reis terugkeert naar huis en daar valt voor een erfgename, dat klinkt als een verhaal dat eerder is verteld. Behalve dat de landeigenaar hier een vrouw is en echt heeft bestaan. Anne Lister (gespeeld door Suranne Jones), die ook wel de eerste moderne lesbienne wordt genoemd, hield nauwkeurig dagboeken bij over haar voor die tijd opmerkelijke leven. Screenwriter en regisseur Sally Wainwright (Happy Valley) maakte er deze geslaagde, vlotte en romantische serie van.

ANKE MEIJER

naar vpro cinema