VPRO Gids 15

9 april t/m 15 april
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Lust

Lust
HBO MAX

In de Zweedse serie Lust willen onderzoeker Anete (Sofia Helin), zakenvrouw Nadia (Anja Lundqvist), schrijver Martina (Elin Klinga) en autoverkoper Ellen (Julia Dufvenius) meer plezier hebben tussen de lakens. Allemaal zijn ze ouder dan veertig, allemaal schamen ze zich voor hun imperfecte sekslevens. Dat levert komische scènes op, met een glansrol voor anus-chocolaatjes. Lust schotelt je smakelijke personages en heerlijk ongemakkelijk situaties voor die precies ver genoeg uitvergroot zijn. Hierdoor blijf je, als je bent uitgelachen, ook meeleven met de dramatiek in hun levens.

INGE TER SCHURE

The Afterparty

The Afterparty

APPLE TV+

Scenarist/regisseur Christopher Miller maakte de afgelopen jaren samen met Phil Lord een messcherpe 21 Jump Street-remake en briljante animatiefilms als Into the Spider-Verse. In zijn nieuwste solocreatie wordt een onuitstaanbare popster (Dave Franco) tijdens de afterparty van zijn schoolreünie vermoord. Meerdere oud-klasgenoten zijn verdacht. In acht afleveringen van dertig minuten zien we de gebeurtenissen steeds vanuit een ander perspectief. De afleveringen verschillen sterk in stijl; de zesde is zelfs grotendeels geanimeerd. Tiffany Haddish steelt de show als briljante detective.

JELLE SCHOT

naar vpro cinema