VPRO Gids 15

9 april t/m 15 april
Pagina 58 - ‘maandagetalage’
papier
58

maandagetalage

Wat moet je op deze dag zien en horen? Lees onze etalage met programmatips, onze filmselectie en de mooiste radio: klassiek, jazz en wereldmuziek.

De liefde blijft

De jaren krijgen steeds meer vat op Jeanne, maar ook dementie kan de band tussen haar en haar geliefde Hetty niet breken. 
2Doc: Liefsteling

Maandag

NPO 2 22.25-23.45

80 minuten

NPO Start

Het is de meest romantische belofte: ‘wij worden samen oud.’ Maar dan ben je samen oud, en dan? Het kan heel romantisch zijn, maar tegelijkertijd ook pijnlijk, verdrietig en eenzaam. Want zelden word je samen precies even snel oud, vaak gaat de aftakeling bij de een sneller of eerder. Dat zien we bij Hetty (76) en Jeanne (91) in de documentaire Liefsteling. Ze zijn ruim twintig jaar samen en nog steeds smoorverliefd. Op het oog hebben ze een heerlijk leven, vol vrienden, familie en cultuur. Ze gaan veel op pad en zijn vaak op de Waddeneilanden te vinden. Hun gezellig-rommelige huis staat vol met souvenirs, boeken en foto’s. De kans is groot dat ze een abonnement op de VPRO Gids hebben. Jeanne speelt piano, Hetty heeft een collectie excentrieke, felgekleurde brillen.