VPRO Gids 11

12 maart t/m 18 maart
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Exit

NPO PLUS
Exit

Regisseur Øystein Karlsen las in 2017 een interview onder ogen met vier jonge investeerders die razendsnel waren opgeklommen in de Noorse financiële wereld. Deze mannen waren nog voor hun dertigste miljonair, en verloren daardoor vrijwel elke uitdaging in het leven. De verhalen over hun excessief decadente gedrag waren schokkend. Achter de façade van rijkdom schuilde vooral een treurigstemmend bestaan vol onvervulde kinderwensen, seksueel geweld en ruziënde echtgenoten. Karlsen verwerkte dat allemaal in een sterk en verontrustend drama.

ALEX MAZEREEUW

For Life

NETFLIX
For Life

Dat slachtoffers van gerechtelijke dwalingen hun lot in eigen handen kunnen nemen, is te zien in het losjes op het verhaal van Isaac Wright jr. gebaseerde drama For Life. Nicholas Pinnock speelt een tot levenslang veroordeelde die zich achter de tralies weet om te scholen tot advocaat. Daarna lukt het hem om enkele medegevangenen vrij te pleiten, om uiteindelijk ook zijn eigen onschuld te bewijzen. Het indrukwekkende tweede en laatste seizoen van deze serie van producent Curtis ‘50 Cent’ Jackson – rapper, ex-drugsdealer en moordaanslagoverlevende – is nu te zien.

MEREL VAN OMMEN

naar vpro cinema