VPRO Gids 1

1 januari t/m 7 januari
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

Operator

Presentator Tina Horn, voormalig sekswerker en journalist, duikt in een bekend fenomeen uit de jaren negentig: de wereld van de Amerikaanse 06-lijnen. Je hoort het allemaal: de vrouwen (en een enkele man) die werden ingehuurd voor dit werk, de mannen die er schathemeltjerijk van werden, de nerd die de ingenieuze techniek ontwierp waarmee een telefoonseksimperium kon worden opgebouwd en de pogingen om deze toegankelijke porno te verbieden. In de verkeerde handen had een podcast over dit onderwerp rampzalig ranzig kunnen uitpakken, maar Operator is verrassend gedegen journalistiek.

KATJA DE BRUIN

Het geheim van Colonel Parker

Dries van Kuijk vertrok zonder papieren naar Amerika en veranderde zijn naam in Tom 'Colonel' Parker. In 1955 werd hij de manager van Elvis Presley. Dries had weinig contact met zijn familie en was zwijgzaam over zijn Nederlandse achtergrond, totdat zijn neefje hem herkende op een foto naast Elvis in het vrouwenblad Rosita. Babs Assink en Lammert de Bruin, makers van Mathilde’s Mysterie en De Showbizzmoord, ontrafelen in deze podcast in het geheim van de meest mysterieuze manager ter wereld.

KAYLEE NOTEBOOM