VPRO Gids 1

1 januari t/m 7 januari
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Vigil

NPO PLUS
Vigil

Aan boord van een onderzeeboot van de Britse marine wordt een lijk aangetroffen. Politie-inspecteur Amy Silva (Suranne Jones) moet drie dagen aan boord van het schip gaan om te onderzoeken wat er precies is gebeurd. Silva stuit in die hoedanigheid al snel op wijdverbreide corruptie en machtsmisbruik. Die benauwde onderzeeër is natuurlijk de ideale setting voor een heerlijk claustrofobische thriller, die in Groot-Brittannië uitgroeide tot de best bekeken nieuwe serie van 2021.

ALEX MAZEREEUW

Voir

NETFLIX
Voir

Verzameling visuele essays waarin filmcritici en bloggers de ruimte krijgen om hun liefde voor films te etaleren. De zes essays staan daarbij inhoudelijk totaal los van elkaar, en variëren van liefdesverklaringen aan Jaws tot geschiedenislesjes over het steeds vagere onderscheid tussen film en tv. Dat is bij vlagen behoorlijk interessant, maar de essays verschillen iets te vaak in kwaliteit en vertelvorm. Wel erg de moeite waard voor filmliefhebbers die nét iets meer de diepte in willen dan bij een serie als The Movies That Made Us. Topregisseur David Fincher treedt op als uitvoerend producent.

ALEX MAZEREEUW