VPRO Gids 49

4 december t/m 10 december
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Deceit

NPO PLUS
Deceit

Is iemand met verontrustende seksuele voorkeuren automatisch een moordenaar? In de Britse miniserie Deceit wordt Colin Stagg ervan verdacht een jonge vrouw, voor de ogen van haar zoontje, te hebben misbruikt en vermoord. Een ongemakkelijke rechercheur met de codenaam ‘Lizzie James’ probeert hem een bekentenis te ontlokken. Is Lizzie nu de powervrouw die de klus klaart door tot Staggs seksuele fantasieën door te dringen? Of is ze eigenlijk het slachtoffer van een door mannelijke roofdieren gedomineerde werkcultuur? Naargeestig drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1992.

MEREL VAN OMMEN

Tiger King S2

NETFLIX
Tiger King S2

Volstrekt overbodig, repetitief vervolgdeel op de lockdownhype uit 2020, die vooral draaide om de rivaliteit tussen moordlustige ‘tijgerkoning’ Joe Exotic en dierenrechtenactivist Carole Baskin. In het tweede seizoen hoopt Joe op gratie van president Trump, duikt de serie dieper in de mysterieuze verdwijning van Baskins echtgenoot, en zien we talloze nieuwe ‘gekkies’ die willen meeprofiteren van de hype. Maar als deze totaal stuurloze documentaireserie iets duidelijk maakt, is het wel dat het in wezen nooit meer is geweest dan een wanstaltig rariteitenkabinet, dat uitsluitend drijft op exploitatie en platte sensatiezucht. Arme tijgers.

ALEX MAZEREEUW

naar vpro cinema