VPRO Gids 46

13 november t/m 19 november
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

The Just Enough Family

Liz Steinberg groeide op in weelde en lanceerde ook nog een enorm succesvol merk in positiekleding. Alles ging perfect, tot alles ineens instortte. Aan haar goede vriendin, de beroemde schrijver Ariel Levy, vertelt ze het hele verhaal. Veel van haar familieleden (allemaal geweldige vertellers) komen ook aan het woord.

Smakelijke details vliegen rond, over het personeel, de belachelijk grote huizen en feesten, maar ook over hoogmoed en geweld. De podcast lijkt soms een heel lange aflevering van een realitysoap, maar dan op New Yorker-niveau. Smullen dus.

ELJA LOOIJESTIJN

Nice Try

Nice Try van Avery Trufelman is een podcast waarin de haalbaarheid van allerlei utopieën wordt besproken. In het tweede seizoen richt de maker zich op ieders persoonlijke utopia: het eigen huishouden.

Ze begint in de eerste aflevering vrij letterlijk bij de voordeur, want die gaat over de deurbel. Ze spreekt een deurbellenexpert en -verzamelaar en gaat in op de privacybezwaren die kleven aan de populaire Google Nest-deurbel. Dat klinkt misschien saaier dan het is; Trufelman is een meesterlijke verteller en weet zo zelfs de deurbel diepgang te geven. 

ELJA LOOIJESTIJN

naar de vpro podcastgids