VPRO Gids 42

16 oktober t/m 22 oktober
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Bureau des legendes

MYLUM
Bureau des legendes

Een speciale tak van de Franse geheime dienst stuurt agenten naar Syrië of Iran om aldaar plaatselijke informanten te rekruteren. Deze geheime agenten, die voor hun dekmantels als leraar of seismoloog vaak in korte tijd een academische studie moeten afronden, worden ‘legendes’ genoemd. De vijf seizoenen van Le bureau des légendes, oorspronkelijk te zien bij Canal+ (2015-2020) en nu te zien op MyLum, oogstten overwegend lovende kritieken vanwege hun realisme. Met Mathieu Kassovitz in de rol van geheim agent Guillaume Debailly, die na een missie in Damascus afscheid moet nemen van zijn geliefde Nadia El Mansour (Zineb Triki). 

COLIN VAN HEEZIK

Jaguar

NETFLIX
Jaguar

Jagen op nazi’s is een populair serieonderwerp. Na de Amazon Prime serie Hunters met Al Pacino uit 2020, heeft Netflix nu Jaguar. Deze Spaanstalige original speelt in Madrid in de jaren ‘60, waar voormalig SS-officieren dankzij de bescherming van Franco openlijk leven in luxe en comfort. Ondertussen heeft een aantal Holocaust-overlevenden die zichzelf ‘jaguars’ noemen, de jacht op de nazi’s ingezet met als doel ze te laten boeten voor wat ze hebben gedaan. Mooi gefilmd en spannend genoeg om te blijven boeien.   

ANKE MEIJER