VPRO Gids 25

19 juni t/m 25 juni
Pagina 39 - ‘Podcasts’
papier
39

Podcasts

De beste podcasts, uitgelicht in het on demand aanbod.

The Vaping Fix

Het bedrijf achter Juul was een tijdje de meest succesvolle start-up ooit. Ze groeiden sneller dan Facebook, en maakten dan ook een product dat nóg verslavender was: een elektronische sigaret met slick design, zoete smaak en een keihard shot nicotine. In deze podcast hoor je hoe de e-peuk eerst een gigantisch succes werd, en vervolgens verdampte. Want niet alleen rokers die van de sigaret af wilden grepen naar de Juul, maar ook tieners. Bovendien was de damp die ze inademden lang niet zo onschuldig als werd gedacht.

ELJA LOOIJESTIJN

Finding Natasha

Debbie zat in de jaren zeventig als uitwisselingsstudent op de balletacademie van Leningrad. Eenmaal in de Sovjet-Unie bleek dat haar romantische voorstelling niets te maken had met de keiharde werkelijkheid. Ze was diepongelukkig, en de enige die op de balletschool naar haar omkeek was een zekere Natasha. 

 Terwijl Debbie vertelt wat haar als ballerina overkwam, gaat haar zoon Jake Warren op zoek naar Natasha, in deze intieme Britse podcast over ballet, familiegeheimen en het IJzeren Gordijn.

KATJA DE BRUIN

naar de vpro podcastgids