VPRO Gids 24

12 juni t/m 18 juni
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Panic

AMAZON
Panic

Jongeren in Carp, Texas hebben het niet makkelijk: werk is er niet, en dus doen afgestudeerden jaarlijks mee aan een speltoernooi met gewaagde opdrachten. De inzet is een geldprijs van 50.000 dollar, waarmee de winnaar de wijde wereld in kan. Maar het toernooi is natuurlijk niet zonder risico, en kost de jongeren in het ongunstigste geval hun leven. Zo’n achterlijk spel had best leuk (of spannend) kunnen uitpakken, maar in het allesbehalve subtiele Panic ligt de focus te vaak op halfbakken tienertragiek.

ALEX MAZEREEUW

Pure

ZIGGO MOVIES & SERIES (X)L
Pure

Laat de Britten maar zware onderwerpen omzetten in komisch drama, ze kunnen het als geen ander. In Pure lijdt hoofdpersoon Marnie aan OCD, een vreselijk ontwrichtende psychische aandoening. Haar vorm, Pure O, is een stuk minder bekend dan de variant waarbij mensen obsessief handen wassen of schoonmaken. Marnie wordt geplaagd door constante overweldigende, ongewenste dwanggedachten. Over seks. De serie is baanbrekend omdat het deze onbekende vorm van OCD aan een groter publiek laat zien. Daarnaast is het ook gewoon vermakelijk. 

ANKE MEIJER

naar vpro cinema