VPRO Gids 20

15 mei t/m 21 mei
Pagina 38 - ‘Series on demand’
papier
38

Cadeautje!

Je leest dit artikel gratis. Wil je meer van de VPRO Gids? Neem een abonnement. Nu 12 weken voor slechts 10 euro. Ik wil meer lezen →

Series on demand

Interessante series in het on demand aanbod van streamingdiensten als Netflix, NPO Start, Videoland en HBO Ziggo.

Fatma

NETFLIX
Fatma

Terwijl de Turkse Fatma probeert haar verdwenen man te vinden, vermoordt ze in een opwelling een van zijn vijanden. Wanneer ze de moord opbiecht op het politiebureau, horen de agenten haar niet. Want Fatma is een simpele, ongevaarlijke schoonmaakster. Onzichtbaar eigenlijk. Dus kan ze wegkomen met moord. Meerdere zelfs. ‘Als je niet van je afbijt, lopen mensen over je heen,’ zegt haar collega. Dus duwt Fatma de volgende man die haar dwarszit, ook zijn dood tegemoet. Een vermakelijke toevoeging aan het seriemoordenaarsgenre.

ANKE MEIJER

Who Killed Sara?

Met 55 miljoen kijkers werd de Mexicaanse thrillerserie Who Killed Sara? een maand na release de bestbekeken niet-Engelstalige Netflix-titel van Amerika ooit. Of ze ook bleven hangen, vertellen de cijfers (en de streamer) niet, al is het lastig om de spannende serie over een invloedrijke familie die een onschuldige man liet opdraaien voor de moord op zijn zus, uit te zetten. De vele plotwendingen houden het verhaal vreselijk boeiend, hoe absurd en ongeloofwaardig ze ook zijn.  

ANKE MEIJER

naar vpro cinema