VPRO Gids 23

8 juni t/m 14 juni
Pagina 6 - ‘Forum’
papier
6

Forum

Reacties op de inhoud van de VPRO Gids, VPRO-programma’s en andere mediazaken kunt u sturen naar forum@vpro.nl. Vermeld altijd uw naam, adres en telefoonnummer.

Brieven kunnen worden geredigeerd c.q. ingekort. Over (niet-)plaatsing wordt niet gecorrespondeerd.

Roofdier (2)

Kortom, het geweer en het slachthuis zijn uitvindingen van de mens. Mee eens, W. van Riet ('Forum' #21). Maar onze huiskat is dat niet minder. En zolang diezelfde mens zijn troeteldiertjes te veel los laat lopen of laat verwilderen, dan zijn ze zo maar goed voor honderd miljoen dode vogels op jaarbasis. Let wel: alleen in ons land al. Dat De kennis van nu daar aandacht aan besteedt, valt te prijzen. Arbitrair wellicht, maar zeker niet hypocriet.

AAD VAN DUIN        , ROTTERDAM

Vrouwenvoetbal

In VPRO Gids #21 staat een verhaal over vrouwenvoetbal. Ik heb niets met voetbal , maar tijdens het zappen komt er wel eens een wedstrijd voorbij. Bij de heren zie ik alleen maar grof geweld en bij de dames zie ik veel meer plezier. De dames zijn dan ook 'amateurs' volgens de KNVB, dus misschien is het een idee om iedereen die status te geven? Dan speel je gewoon voor de lol, tegen een onkostenvergoeding.

JOHAN BOGAARDS, GOUDA

Bezorgd

Wat betreft het gedoe rond de nieuwe bezorgtijd van de VPRO Gids wil ik u toch even iets vertellen. De betrouwbaarheid van de bezorging schuift gewoon een dag op. Of niet, natuurlijk. De afgelopen paar jaren ging het zo: de gids wordt wel of niet bezorgd op dinsdag. Als hij niet wordt bezorgd op dinsdag wordt hij wel of niet bezorgd op woensdag. Als hij niet wordt bezorgd op woensdag wordt hij misschien bezorgd op donderdag. Als hij ook op donderdag niet wordt bezorgd, kan ik hem wel vergeten. Dat wordt nu een dag later. Minder tijd om er eentje te scoren in de winkel. Moet ik wel toegeven dat het de laatste paar jaar best redelijk is gegaan. Nu maar hopen dat PostNL vroeger tijden niet wil doen herleven. Uw gids is ook weer niet zó belangrijk in mijn leven (sorry!) dat ik erover heb willen klagen, maar gezien de drukte die al bij voorbaat gemaakt wordt over de bezorging wil ik het u nu toch even laten weten.

J.P.G.J. VAN VEEN

Wereldmuziek

Als muziekliefhebber geniet ik al jarenlang van Vrije Geluiden, uniek in zijn soort en dat nog wel op televisie. Op de radio is de keus beperkt tot klassiek, pop of jazz. Wereldmuziek wordt doodgezwegen, althans zo lijkt het. Niet commercieel genoeg ? Vrije Geluiden van 12 mei was gewijd aan americana en bluegrass. Eindelijk wereldmuziek, maar er is zo veel meer: klezmer, blues, cajun, zydeco, fado, flamenco, Griekse rebetica.

AD LIJNSE, GOES

Rectificatie

In de donderdag-Etalage (p. 82 en 83) van VPRO Gids #22 zijn abusievelijk oude versies van artikelen afgedrukt, waardoor uitzendtijden en auteursnamen zijn weggevallen. 'Bij de janitsaren' is geschreven door Martin Kaaij. Het hoort bij Avondconcert, NPO Radio 4, 20.00- 20.30 uur. 'Onstsporen en verdraaien' is geschreven door Colin van Heezik. Het hoort bij Close up, NPO 2, 23.00-0.00 uur.

Nieuwe bezorgdag

Bij veel abonnees valt op dinsdag de VPRO Gids op de mat. Dit gaat veranderen. Met ingang van 4 juni introduceert PostNL nieuwe bezorgtijden, waardoor een deel van de oplage op dinsdag bezorgd zal worden en het andere deel op woensdag. We kunnen helaas niet zien tot welk deel u behoort, het zal dus de eerste week even spannend zijn. Hopelijk went u daarna snel aan de nieuwe bezorgdag.