NPO 2 Extra toont tijdens IDFA 2023 de oogst van IDFA 2022 met elke avond om 20.30 uur een topper uit de vorige IDFA-editie.

Met onder meer Al wat je ziet, Moeders, A House Made of Splinters en de prijswinnaars Manifesto (Beste regie Envision-competite 2022) en Much Ado About Dying (Beste regie internationale competitie 2022).

woensdag 8 november

donderdag 9 november

vrijdag 10 november 2023

zaterdag 11 november

zondag 12 november

maandag 13 november

dinsdag 14 november

dinsdag 14 november

Scenes with my father 
Biserka Šuran is twee jaar oud als haar gezin vlucht uit voormalig Joegoslavië. Haar vader dacht destijds dat hun plotselinge vertrek zijn jongste dochter het minst zou raken. In haar regiedebuut gaat Šuran met haar vader in gesprek: over hun gezamenlijk verleden, de geschiedenis van de Balkan en wat dit betekent voor hun identiteit. (bron IDFA)

woensdag 15 november

donderdag 16 november

vrijdag 17 november 2023

Manifesto
In wat voor wereld groeien kinderen in Rusland op? Manifesto beantwoordt die vraag in een collage van video’s die door tieners zijn gedeeld op onder meer YouTube en Tiktok. Van onschuldige filmpjes, stiekem gemaakt tijdens de les, tot grootschalige evacuatie-oefeningen op school ter voorbereiding van een mogelijke gijzeling en zelfs een school shooting. De documentaire laat je achter met een onbestemd gevoel over de toekomst van deze generatie.

zaterdag 18 november

zondag 19 november

zondag 19 november

de nieuwste documentairetips in je mailbox?