Stoere vrouwen, moordende vrouwen, koninklijke vrouwen, blote vrouwen, bange vrouwen, moderne vrouwen en punkvrouwen, allemaal bevolkten ze de afgelopen decennia het omslag van de VPRO Gids. Hoe zijn de verhalen over vrouwen de afgelopen decennia veranderd? We duiken terug in de tijd en zien het vrouwbeeld van de afgelopen decennia terugkomen op de covers en in de advertenties van de Gids.

Speciaal voor abonnees

 

 

Stoere vrouwen, moordende vrouwen, koninklijke vrouwen, blote vrouwen, bange vrouwen, moderne vrouwen en punkvrouwen, allemaal bevolkten ze de afgelopen decennia het omslag van de VPRO Gids.

Hoe zijn de verhalen over vrouwen de afgelopen decennia veranderd? We duiken terug in de tijd en zien het vrouwbeeld van de afgelopen decennia terugkomen op de covers en in de advertenties van de Gids.

 

Redacteuren die naar carnaval wilden, zeiden dan tegen mij: bel je mijn vrouw even dat ik op reportage moet en dat ik vannacht niet thuiskom? Dat dacht ik toch even niet, zei ik, dat moet je maar zelf doen!

Katrien de Klein

Verder lezen?

Deze special en nog veel meer extras krijg je ook gratis bij een abonnement

Vind je kiezen uit het enorme media-aanbod lastig? De VPRO Gids selecteert de beste tips en brengt die samen in een weekblad vol achtergrondverhalen, interviews, boek- en filmbesprekingen. Met dagelijks een uitgekiende selectie van films, series en documentaires.

Wel abonnee, maar nog geen toegang tot de digitale gids? Neem dan contact met de Publieksservice: publieksservice@vpro.nl of telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur op 088-2058 888