Abou Jahjah, de Michael Jackson-documentaire, een Hitlerpersiflage en zo ongeveer alles van Sunny Bergman. De VPRO veroorzaakt weleens ophef en dat geldt ook voor covers van de VPRO Gids. We belichten enkele spraakmakende voorbeelden uit het VPRO-verleden.

Speciaal voor abonnees


Abou Jahjah, de Michael Jackson-documentaire, de beruchte Hitlerpersiflage en zo ongeveer alles van Sunny Bergman. Toegegeven: de VPRO veroorzaakt weleens ophef en dat geldt ook voor covers van de VPRO Gids.

En al zijn er meer publieke omroepen die soms voor commotie zorgen, lange tijd was doelbewust provoceren de insteek van veel VPRO-makers. We belichten enkele spraakmakende voorbeelden uit het VPRO-verleden.

‘Mensen hoeven alleen maar de naam Sunny Bergman te horen en de telefoon ontploft’

Natalja van der Linden

Verder lezen?

Deze special en nog veel meer extras krijg je ook gratis bij een abonnement

Vind je kiezen uit het enorme media-aanbod lastig? De VPRO Gids selecteert de beste tips en brengt die samen in een weekblad vol achtergrondverhalen, interviews, boek- en filmbesprekingen. Met dagelijks een uitgekiende selectie van films, series en documentaires.

Wel abonnee, maar nog geen toegang tot de digitale gids? Neem dan contact met de Publieksservice: publieksservice@vpro.nl of telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur op 088-2058 888