De Telefilms, Nederlandse speelfilms met een actueel maatschappelijk thema, gaan weer van start op de publieke omroep. De openingsfilm 'De terugkeer van de wespendief' is 22 maart om 20.30 uur te zien op NPO 3. Hieronder vind je een vooruitblik op alle Telefilms, die steeds op woensdagavond zullen worden vertoond.

De terugkeer van de wespendief (AvroTros)

De boekwinkel van Simon (Benja Bruijning) loopt slecht, en dat terwijl hij op het punt staat vader te worden. Als een van zijn klanten voor zijn ogen zelfmoord pleegt, komt een jeugdtrauma van Simon boven. Hoe moet hij in reine komen met zichzelf? Simon raakt zo in de war dat hij het contact met zijn zwangere vriendin (Sanne Langelaar) dreigt te verliezen. Gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Aimee de Jongh.

Woensdag 22 maart, vanaf 20:30 op NPO 3

Silk Road (KRO-NCRV)

De twintigjarige student Daphne (Olivia Lonsdale) is superhandig met computers. Haar nieuwe overbuurjongen Raymond (Gijs Blom) heeft een enorme aantrekkingskracht op haar, en bij wijze van flirt breekt ze in zijn computer in. Vanaf dat moment wordt ze meegezogen in de wereld van de illegale onlinehandel in drugs en wapens. Daphne, Raymond en diens beste vriend Sem (Jonas Smulders) gaan verder en verder in hun linke dealtjes.

Woensdag 29 maart, vanaf 20:30 op NPO 3

Off Track (EO)

De jonge Luuk en zijn twee vrienden vermaken zich goed als backpackers in Zuid-Amerika. Tot ze tijdens een avond uit per ongeluk in een illegaal bordeel terechtkomen. Aangespoord door de sociaal bewogen backpakster Sacha, op wie hij een oogje heeft, besluit Luuk het meisje Soledad (Vanessa Recalde) te bevrijden uit de gedwongen prostitutie. Maar de weldoener uithangen blijkt lastiger dan het lijkt.

Woensdag 5 april, vanaf 20:30 op NPO 3

Vind die domme trut en gooi haar in de rivier (NTR)

Remco (Nino den Brave) is vijftien en heeft met zijn vader (Wim Opbrouck) en zijn jongere zusje Lizzy (Senna Fokke) een illegale puppyhandel. De stugge Remco hunkert naar aandacht van zijn vader en aanzien van zijn vrienden. Als hij een filmpje op YouTube zet van Lizzy die een paar zieke pups in de rivier gooit, blijken de gevolgen niet te overzien.

Woensdag 12 april, vanaf 20:30 op NPO 3

Het bestand (BNN-Vara)

Activistische hacker Lillian (Stefanie van Leersum) gaat werken bij een cybersecuritybedrijf om toegang te krijgen tot de bank waar haar overleden vader werkte. Ze wil optreden als wraakengel, maar al snel blijkt dat haar collega's ook met hun eigen missies bezig zijn. Gebaseerd op de gelijknamige novelle van Arnon Grunberg.

Woensdag 19 april, vanaf 20:30 op NPO 3

De aflossing (VPRO)

Thomas (Waldermar Torenstra) is bankier. Als zijn vader overlijdt, ziet hij voor het eerst in jaren zijn broer Arne (Gijs Naber) terug. Arne is zijn tegenpool: hij haat de bankenwerld en strijdt ertegen met Liberation Front, een Occupy-achtige beweging. Thomas daagt Arne uit in gesprek te gaan met bankiers, in plaats van ze alleen maar uit te schelden, en neemt zijn broer en diens vriendin (Markoesa Hamer) mee naar een groot congres over duurzaam bankieren. Daar loopt het helemaal uit de hand en moeten de twee broers noodgedwongen de confrontatie met zowel elkaar als hun verleden aangaan.

Woensdag 26 april, vanaf 20:30 op NPO 3

Meer over Telefilm 2017