VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe films in de bioscoop. Met deze week o.a Javier Bardem in de Spaanse komedie El buen patrón, Crimes of the Future van David Cronenberg & Inexorable van Fabrice Du Welz.

Crimes of the Future (David Cronenberg)

In een dystopische toekomst past het DNA van de aardse bevolking zich steeds meer aan aan zijn kunstmatige en vervuilde omgeving. Kunstenaar Saul Tenser (Viggo Mortensen) maakt gebruik van deze evoluties en laat nieuwe organen groeien in zijn lichaam.

VPRO Cinema (★★★★) 'Volstrekt unieke mix van science fiction en horror'
NRC (★★★★) 'Koning van de body horror is terug'
de Volkskrant (★★★★) 'Heeft voldoende te zeggen over de wereld van nu'
The Guardian (★★★★) 'Post-pain, post-sex body horror sensation'

Bigger Than Us (Flore Vasseur)

De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen.

de Volkskrant (★★★) 'Fraai pamflet over onvermoeibare jonge wereldverbeteraars'

Falling for Figaro (Ben Lewin)

Millie vertrekt naar de Schotse Hooglanden om lessen te volgen van de beruchte operadiva Meghan. In de pub ontmoet ze Max, die ook zanglessen blijkt te volgen bij Meghan. Langzaam maar zeker bloeit er iets op tussen de twee.

de Volkskrant (★★) 'Nogal obligaat feelgoodverhaal'
Variety: 'A corny but cute opera comedy'

Meer over bovenstaande films

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop