VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe bioscoopfilms. Met deze week o.a. de Nederlandse romantische komedie Meskina, liefdesdrama Supernova en satire Effacer l’historique.

To the Moon (Tadhg O'Sullivan)

Een ode aan de maan, van de pionierstijd tot nu, in tien hoofdstukken over liefde, gekte, verlangen, verlies en onschuld. In al haar gestalten boeit het koude hemellichaam de mens en To the Moon legt die fascinatie vast.

NRC (★★★★★) 'Wonderschone essayfilm'

Envole-Moi (Christophe Barratier)

Het leven is voor de 25-jarige Thomas (Victor Belmondo) één groot feest zonder consequenties. Voor zijn vader, hartchirurg Reinhard (Gérard Lanvin), is de maat vol en hij dwingt Thomas om de zorg op zich te nemen voor één van zijn jonge patiënten.

de Volkskrant (★★★) 'Goed geacteerde feelgoodfilm'

Snake Eyes: G.I. Joe Origins (Robert Schwentke)

Nadat hij het leven van hun troonopvolger heeft gered wordt Snake Eyes verwelkomd in de oude Japanse Arashikage-clan. Ze leren hem de manieren van de ninja-krijger en geven hem een thuis. Als geheimen uit zijn verleden worden onthuld, worden eer en loyaliteit op de proef gesteld.

Cinema Blend (★★★) 'Henry Golding is goed, Andrew Koji is geweldig'
The Guardian (★★) 'Saaie poging om Golding zijn eigen spin-off te geven'
LA Times: 'Genoeg goede actiescènes'

Old (M. Night Shyamalan)

Een gezin ontdekt tijdens hun tropische vakantie dat het afgelegen strand waar ze zich bevinden ervoor zorgt dat ze op de een of andere manier snel verouderen. Ineens duurt hun hele leven nog maar één enkele dag.

The AU Review (★½) 'Schokkende achteruitgang in kwaliteit voor M. Night Shyamalan'

The Boss Baby: Family Business (Tom McGrath)

De Templeton broers Tim en 'Boss Baby' Ted zijn volwassen geworden en uit elkaar gegroeid. Maar een nieuwe boss baby met een vooruitstrevende en positieve aanpak staat op het punt om ze weer bij elkaar te brengen.

The Austin Chronicle (★★) 'Complex en verwarrend verhaal'

Meer over de hierboven besproken films

Deze films draaien momenteel ook in de bioscoop