VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van alle nieuwe bioscoopfilms. Met deze week o.a. twee fantastische documentaires en de winnaar van de VPRO Big Screen Award.

A Perfectly Normal Family (Malou Reymann)

Het doodnormale gezin uit de titel komt eind jaren negentig volledig op z’n kop te staan wanneer papa aankondigt dat hij zich altijd vrouw heeft gevoeld. Vooral de elfjarige Emma heeft het daar erg moeilijk mee. Winnaar van de VPRO Big Screen Award tijdens IFFR 2020.

VPRO Cinema (★★★★) 'Levensechte familiegeschiedenis'
de Volkskrant (★★★★) 'Liefdevolle en subtiele film'
NRC (★★★★) 'Integer en naturel geacteerd'

Vitalina Varela (Pedro Costa)

Nadat ze veertig jaar vergeefs heeft gewacht op het door haar man beloofde vliegticket, arriveert de Kaapverdische Vitalina nu, drie dagen na diens dood, in Portugal. Ze treft een krot met een lekkend dak en een prevelende priester zonder volgelingen.

VPRO Cinema (★★★) 'Mythisch monument voor dolende zielen'
de Volkskrant (★★★★) 'Magisch en rauw'
NRC (★★★★★) 'Monument van een film'

Scoob! (Tony Cervone)

Scoob! onthult hoe vrienden voor het leven Scooby en Shaggy elkaar ontmoet hebben en hoe ze samen met jonge speurneuzen Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormden.

NRC (★★) 'Na een half uur gaat het mis'

Unhinged (Derrick Borte)

Wanneer Rachel, een alleenstaande moeder, wordt opgehouden in het drukke verkeer door een trage chauffeur voor haar, laat ze toeterend haar onvrede blijken. Niks ongewoons in Los Angeles. Maar de man waar ze zich aan ergert blijkt een gevaarlijke psychopaat, die haar niet zo maar zal laten gaan.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film verschenen

Interviews en achtergronden