VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies van de nieuwste bioscoopfilms. Met deze week o.a. prijswinnende films over Vincent van Gogh, morele dillema's en fake news in Oekraïne.

No Date, No Signature (Vahid Jalilvand)

Omdat een roekeloze chauffeur hem van de weg drukt, rijdt een man een gezin op een motor aan. De schade lijkt mee te vallen, tot hij de volgende dag het lijk herkent dat wordt bezorgd in het mortuarium waar hij werkt.

VPRO Cinema (★★★★) 'Prachtig geschoten psychologische thriller'
de Volkskrant (★★★★) 'Suspense en slimme plotwendingen'
NRC (★★★★) 'Verheft morele dilemma’s tot kunst'
de Filmkrant: 'Een film die met de deur in huis valt'

Un amour impossible (Catherine Corsini)

Rachel werkt als typiste wanneer ze Philippe ontmoet, een intellectueel van goede komaf. Ze worden verliefd en krijgen een dochter, maar Philippe weigert beneden zijn stand te trouwen. Jarenlang strijdt Rachel om haar dochter erkend te krijgen.

de Volkskrant (★★★★) 'Ongelooflijk ontroerend'
NRC (★★★) 'Spannend en suggestief'
The Guardian (★★★★★) 'Duister en teder familiedrama'

Ernest & Celestine Winterpret (Julien Chheng)

Ernest is een grote beer die graag muziek speelt en jam eet. Ernest deelt zijn huis met Celestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit en beleven allerlei avonturen.

de Volkskrant (★★★★) 'Warm vermaak voor de kleinsten'
NRC (★★★★) 'Een heel lieve film'

Time Freak (Andrew Bowler)

Natuurkundestudent Stillman heeft het helemaal voor elkaar, tot de dag dat hij plotseling wordt gedumpt door zijn vriendin. Stillman geeft niet op: hij bouwt een tijdmachine om een tweede kans te krijgen.

Los Angeles Times: 'Een eigenaardige romcom'

Brugklas - De tijd van mijn leven (Raymond Grimbergen)

Nola is zwaar de pineut wanneer er op school een video wordt verspreid waarin te zien is dat ze gedumpt wordt door haar vriendje Jesse. Door haar verdriet en jaloezie komt ze nog meer in de problemen.

Er zijn op dit moment nog geen recensies van deze film