VPRO Cinema selecteert wekelijks de belangrijkste recensies over de nieuwste bioscoopfilms. Met deze week o.a. de zoveelste speelfilm over het oorsprongverhaal van tienersuperheld Spider-Man, jeugdfilm 100% Coco en Michiel Huisman in een romantisch mysterie.

Spider-Man: Homecoming (Jon Watts)

Na zijn ontmoeting met de Avengers in Captain America: Civil War keert Peter Parker onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark  terug naar huis. Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden.

VPRO Cinema (★★★★) 'De leukste Spider-Manfilm tot nu toe'
de Volkskrant (★★★) 'Jeugdig, maar vergeet oorsprong'
NRC (★★★★) 'Een onverwachts frisse kijk op Spider-Man'
The Guardian (★★★★) 'Geneest tijdelijk alle superhelden-moeheid'

Certain Women (Kelly Reichardt)

Drama over vier verschillende vrouwen in een afgelegen gebied in Montana. Hoewel ze elkaar niet kennen, zullen hun levens gaandeweg kruisen. Gebaseerd op de verhalenbundels Both Ways Is the Only Way I Want It en Half in Love van Maile Meloy.

de Volkskrant (★★★★) 'Een bedachtzaam meesterstuk'
NRC (★★★★) 'Emotioneel rijk en complex' 
Parool (★★★★) 'Geduldig en invoelend geobserveerd'
The Guardian (★★★★) 'Ontzettend innemend'

100% Coco (Tessa Schram)

De 13-jarige Coco is gek op mode en heeft haar eigen excentrieke stijl. Maar wanneer ze op de eerste schooldag door haar kleding uitgemaakt wordt voor 'Coco de Clown' besluit ze voortaan als grijze muis door het schoolleven te gaan. Ondertussen houdt ze anoniem een succesvolle modevlog bij.

VPRO Cinema (★★★) 'Tikkie ingeramde thematiek, vlekkeloze uitwerking'
de Volkskrant (★★★) 'Vlotte komedie vol clichés'
NRC (★★★) 'Het is moeilijk om niet voor Coco te vallen'  €

2:22 (Paul Currie)

Het leven van luchtverkeersleider Dylan ontspoort wanneer hij gevangen raakt in een patroon van gebeurtenissen die elke dag op exact dezelfde manier lijken plaats te vinden en steeds eindigen op hetzelfde tijdstip; ’s middags om 2:22. Om het leven van zijn grote liefde te redden, zal Dylan het lot moeten tarten en de tijd onder controle moeten krijgen.

VPRO Cinema (★★) 'Naar kitsch neigend romantisch mysterie'
de Volkskrant (★★) 'Script rammelt maar voort'
NRC (★★★) 'Verstrikt tussen metafysisch liefdesdrama en puzzelthriller'

Retour en Bourgogne (Cédric Klapisch)

Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie en de wijngaard die zij beheren. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden.

VPRO Cinema (★★★) 'Een geraffineerde feelgoodfilm over familie'
de Volkskrant (★★) 'Gezapige plattelandclichés' 
NRC (★★★) 'Geruststellende, sentimentele streekfilm'
 

Rock'n Roll (Guillaume Canet)

Guillaume Canet is een succesvolle acteur die zich, na een opmerking over zijn leeftijd, afvraagt of hij nog wel relevant en 'rock'-n-roll' genoeg is. Canet, in het echte leven ook getrouwd met tegenspeelster Marion Cotillard, realiseert zich dat het tijd is voor een radicale verandering en gaat op zoek naar zijn innerlijke rockster.

de Volkskrant (★★★) 'Bulkt van de zelfspot'
NRC (★) 'Een zeer onleuke komedie'  €