Game of Thrones-tentoonstelling opnieuw naar Amsterdam

Nadruk ditmaal op interactieve insteek

Game Of Thrones-fans opgelet: de internationale expositie van de HBO-serie komt later dit jaar terug naar Nederland. De nadruk zal ditmaal liggen op een interactieve ervaring. Zo kunnen bezoekers hun favoriete Game of Thrones-familie steunen door zich online bij het betreffende huis aan te sluiten voordat de tentoonstelling wordt betreden, en is er een virtual reality-programma met de Oculus Rift. 

De expositie was in mei 2013 al te bewonderen in de Amsterdamse Posthoornkerk en werd toen geopend door acteurs Maisie Williams, Liam Cunningham en Carice van Houten. De vorige editie werd destijds door 21.353 mensen bezocht en had gemiddeld ruim 3.000 bezoekers per dag. Fans konden er meer dan zeventig voorwerpen uit de eerste drie seizoenen bewonderen en speciaal voor Nederland werd ook de felrode jurk tentoongesteld van Melisandre, het personage van Carice van Houten.

Verdere details over de Nederlandse Game of Thrones expositie – waaronder data, tijden en de locatie – worden de komende maanden bekendgemaakt. Op de officiële site is meer informatie over de tentoonstelling te vinden.​