Game of Thrones krijgt zeven seizoenen

Obama mag seizoen 4 al eerder zien

De populaire fantasyserie Game of Thrones zal uiteindelijk zeven seizoenen krijgen. Dat hebben de makers van de serie, David Benioff en D.B. Weiss, verteld in een interview met Vanity Fair.

Op 6 april begint in Amerika het vierde seizoen van Game of Thrones. Benioff: 'Het voelt voor ons alsof we halverwege zijn. Als we zeven seizoenen halen, en dat is het plan, valt het komende, vierde seizoen precies in het midden.'

De maker vervolgt: 'Het was vanaf het begin onze bedoeling om zeven seizoenen te maken, maar het is gekkenwerk om een serie te beginnen en al een einddoel aan te kondigen. Pas toen we voelden dat we het verhaal tot een conclusie konden brengen, werd het concreter. Zeven goden, zeven koninkrijken, zeven seizoenen. Het voelt precies goed.'

Onlangs vertelden Benioff en Weiss al dat ze weten hoe de boekenserie A Song of Ice and Fire, waar de serie op is gebaseerd, gaat eindigen. Ze hebben rond de tafel gezeten met de schrijver van de reeks, George R.R. Martin, en met hem ieder personage uitvoerig besproken, zodat ze weten wat er gebeurt met het verhaal in de boeken. Mocht de serie eerder afgelopen zijn dan dat het laatste boek is uitgekomen, komt het in ieder geval overeen.

In Nederland moeten we nog tot 7 april wachten op de première van het vierde seizoen. Iemand die niet hoeft te wachten is president Barack Obama, die het seizoen nu al rustig op de bank in het Witte Huis kan bekijken. 'Een van de voordelen als je de machtigste man op aarde bent : dan krijg je de afleveringen eerder te zien,' aldus Benioff en Weiss tegenover Vanity Fair.

Obama is trouwens niet alleen fan van Game of Thrones. Hij waarschuwde onlangs gekscherend dat mensen niets over het tweede seizoen van House of Cards mochten verklappen. Onlangs kwam het tweede seizoen van de serie met Kevin Spacey uit op Netflix.

Voor wie niet tot 7 april kan wachten: een dag eerder is er een voorpremière van de eerste aflevering in EYE, in samenwerking met HBO. Kaarten voor de voorstelling zijn gratis, en alleen te winnen via de kanalen van Imagine en HBO.

Bekijk hier een uitgebreide aankondiging van seizoen 4: