Verwacht: oa biopic Laurel & Hardy en heistfilm Steve McQueen

De interessantste aankondigingen van de afgelopen week

De afgelopen dagen werden er weer een hoop nieuw filmprojecten aangekondigd, waaronder een Lauren & Hardy-biopic en drie (!) nieuwe heistfilms.

De dikke en de dunne komen weer tot leven: Jon S. Baird, die eerder Irvine Welsh’ roman Filth naar het witte doek vertaalde, zal een biopic maken over Laurel en Hardy. De film zal plaatsvinden gedurende de afscheidstour van het legendarische komische duo.
 
Na het grote bioscoopsucces van Dummie de Mummie was een vervolg onvermijdelijk, en dat komt er dan ook met Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba. In de film, die in de kerstvakantie van 2015 moet uitkomen, gaan Goos en Dummie op zoek naar een geheimzinnig beeldje dat de mummie kan helpen net zo beroemd te worden als zijn vader.
 
Volop nieuws rondom regisseur Steve McQueen: berichtten we eerder deze week al over zijn biopic over zanger, acteur en burgerrechtenactivist Paul Robeson, daar komt vandaag het nieuws bij dat McQueen de Britse tv-reeks Widows zal verfilmen. De serie gaat over drie vrouwen die na de dood van hun criminele partners besluiten zelf een overval te organiseren.
 
Bankovervallen zijn momenteel blijkbaar een geliefd onderwerp, want het nieuwste project van Jason Reitman (Juno), I Would Only Rob Banks for My Family, betreft een verfilming van het waargebeurde verhaal over een gezin dat meerdere bankovervallen pleegde. Het script is afkomstig van Nick Hornby, die we vooral kennen als schrijver van de roman High Fidelity. 
 
Ook het nieuwste project van Zach Braff (Garden State) wordt een heistfilm. Braff zal een remake maken van Going in Style, de debuutfilm van Martin Brest (Beverly Hills Cop, Scent of a Woman). Voor de hoofdrollen zijn Michael Caine en Morgan Freeman gestrikt, en mogelijk Dustin Hoffman.