Nieuwe films van o.a. Lena Dunham en Marleen Gorris

De interessantste aankondigingen van de week

De afgelopen dagen werd er weer er door verschillende regisseurs en filmmaatschappijen nieuw werk aangekondigd. Een overzicht van de interessantste projecten.

Regisseur Marleen Gorris en producent Hans de Weers , makers van de Oscar winnende film Antonia, werken aan een nieuwe film. Tulpen, Eer, Liefde en een Fiets wordt een Nederlands-Italiaanse tragikomedie over een vrouw die naar Italië reist om de as van haar moeder uit te strooien, waarop ze meer te weten komt over haar vader die ze nooit gekend heeft. Het is de bedoeling dat de film volgend jaar in de bioscoop draait.

Filmmaatschappij Warner Bros. maakte gisteren een hele stoet aan DC Comics-verfilmingen, die tussen 2015 en 2020 zullen uitkomen. Tot de aanstaande projecten behoren Wonder Woman, Suicide Squad, Aquaman en The Flash. Voor de hoofdrollen van de laatste twee films zijn respectievelijk Jason Momoa en Ezra Miller bevestigd. Ook zal Zack Snyder beide Justice League films voor zijn rekening nemen.

Lena Dunham, vooral bekend als schrijver en hoofdrolspeler van de hitserie Girls, zal het jeugdboek Catherine, Called Birdy verfilmen. De roman van Karen Kushman vindt plaats in het Engeland van de dertiende eeuw en vertelt in dagboekvorm het verhaal van de dertienjarige Catherine, die tegen haar wil wordt uitgehuwelijkt aan een man van middelbare leeftijd. Dunham is al van jongs af aan fan van het boek en voelde zich aangetrokken door de manier waarop het boek door een historische lens een modern feministisch perspectief biedt.

De zoon van horrorregisseur George Romero, G. Cameron Romero, heeft via Indiegogo een crowdfundingproject opgestart voor een ‘origin’-film van de zombieklassieker van zijn vader, The Night of the Living Dead. Cameron Romero zal ook verantwoordelijk zijn voor de regie van de film. De originele film werd in 1968 geroemd om zijn grauwe realistische stijl, en was een keerpunt in de ontwikkeling van het zombiegenre . Financieel bijdragen aan de film kan via www.helptelltheorigin.com. Deelnemers kunnen onder andere de set bezoeken en figureren als zombie.