Hans Zimmer vraagt Junkie XL voor Batman vs. Superman

Nederlands filmmuzikant zal muziek Batman componeren

Filmcomponist Hans Zimmer zal met Junkie XL (Tom Holkenborg) samenwerken voor de muziek van Batman vs. Superman: Dawn of Justice. De filmsoundtrack zal per superheld verdeeld worden, waarbij Holkenborg de filmmuziek rond Batman zal componeren.

Zimmer werkte eerder al aan de soundtracks van Zack Snyders eerste Superman- film Dawn of Steel en Cristopher Nolans Batman-trilogie. Hij wilde voor Batman vs. Superman echter geen gebruik maken van de muziek die hij voor Nolans Batman- personage schreef. Zimmer was bang zich te herhalen. ''Het gaat hier om een andere Batman.'' Hij besloot daarom Junkie XL te vragen. ''Ik zei ‘als jij Batman doet, dan doe ik die andere’.''

Holkenborg, een goede vriend van Zimmer, werkte al eerder met de Duitse filmcomponist samen aan de muziek van grote films als Inception, The Dark Knight Rises en Madagascar 3, maar dit is de eerste keer dat de Nederlander als volwaardig medecomponist bij een project van Zimmer betrokken is.

Het filmen van Batman v Superman: Dawn of Justice is in mei van start gegaan. De première van de film staat gepland op 25 maart 2016.