Bret Easton Ellis schrijft Kanye West-film

Film wordt gebaseerd op album Yeezus

Amerikaanse schrijver Bret Easton Ellis heeft een filmscript geschreven voor rapper Kanye West. Dat vertelde hij in een interview op de site Vice. Ellis is vooral bekend van de roman American Psycho, die in 2000 verfilmd werd, en schreef eerder het scenario van The Canyons (2013) met Lindsay Lohan.

Kanye West maakte vorig jaar een remake van een scène uit het misdaaddrama American Psycho, om zijn album Yeezus te promoten. Zo kwam hij in contact met Ellis, die hij vroeg een film te schrijven gebaseerd op het album. De schrijver verklaart in eerste instantie geen interesse te hebben gehad in het schrijven van een filmscript voor West. 

Nadat Ellis het album geluisterd had was hij toch overtuigd. Ellis vertelt in een podcast nog nooit zoiets als Yeezus gehoord te hebben. De schrijver vond de muziek provocatief, sexy en soms grappig. Na het luisteren wilde hij hoe dan ook met de rapper samenwerken aan het filmproject. 

Ellis verklaart dat de rapper in de pers heel anders overkomt dan hij werkelijk is, en dat het inspirerend is om met hem alleen te praten. De schrijver waardeert dat West toegeeft aan zijn narcisme. ‘We zijn allemaal narcistisch, en ik zou willen dat meer mensen het voorbeeld van Kanye volgen.’ 

De film is nu in Kanye-land, zoals Ellis het noemt, wat betekent dat het niet duidelijk is of en wanneer de film daadwerkelijk geproduceerd gaat worden.