Bedenker van X-Files maakt nieuwe serie

Ander serienieuws: o.a. True Detective en de Emmy’s

Serie-update: nieuws over X-Files bedenker Chris Carter, True Detective, Sons of Anarchy en de Emmy’s.

Chris Carter, bedenker van The X-Files, komt begin volgend jaar met een nieuwe serie, genaamd The After. The After wordt een post-apocalyptisch drama over een groep vreemdelingen die met elkaar moet samenwerken om  te overleven.

Een pilot van The After werd begin dit jaar door filmstudio Amazon online gezet, waarna het publiek commentaar mocht geven op de aflevering. Amazon besloot daarop een seizoen bestaande uit acht afleveringen te bestellen.

Carter is van plan om uiteindelijk 99 aflevering van de sciencefictionserie te maken. ‘Dat meen ik serieus. Ik ben beïnvloed door een aantal factoren en één daarvan is Dantes Inferno,’ zegt hij verwijzend naar het werk van de Italiaanse schrijver. ‘Het heeft 99 delen en dat gebruik ik als model.’

Deze week werd ook bekend dat acteur Colin Farrell in gesprek is met zender HBO om één van de drie hoofdrollen te spelen in het tweede seizoen van de detectiveserie True Detective. Het tweede seizoen zal zich niet in New Orleans maar in Californië afspelen. Eerder al werd bekend dat de hoofdrolspelers van seizoen één, Matthew McConaughey en Woody Harrelson, niet terugkeren in seizoen twee.

Voor het laatste seizoen van Sons of Anarchy, de serie over een ruige motorclub, is Courtney Love gecast. De zangeres zal de lerares spelen van het zoontje van Jax, het hoofdpersonage van de serie. Ook rockzanger Marilyn Manson zal een rol gaan vertolken in het laatste seizoen. Dave Navarro, voormalig bandlid van de Red Hot Chili Peppers, was in seizoen vijf en zes al te zien.

Tot slot: vorige week werden de Emmy-nominaties bekendgemaakt. Voor beste dramaserie werden Game of Thrones, Breaking Bad, Downtown Abbey, House of Cards , Mad Men en True Detective genomineerd.

Klik hier voor een overzicht van alle nominaties.