Amerikaanse bioscopen vertonen The Interview niet

Sony-hackers dreigen met een aanslag gelijk aan 9/11

The Interview, een komedie over een plan voor de moord op Kim Jong-un, leider van Noord-Korea, wordt in verschillende Amerikaanse bioscopen niet vertoond. De bedreigingen van de Guardians of Peace (GOP), de groep die achter de hack van Sony zit, werden nu wel erg duister.

Sony wil de film in eerste instantie niet terugtrekken maar geeft bioscoopketens wel de vrijheid The Interview te weigeren. Volgens een woordvoerster van Sony is de FBI bezig met een onderzoek.

De hackers verwezen in hun dreigement naar de aanslagen van 11 september 2001 en GOP raadde mensen aan uit de buurt van bioscopen te blijven waar de film wel wordt vertoond. Binnenlandse veiligheidsdiensten meldden vlak na de dreigementen dat er nog geen reden is om de dreigementen voor ‘waar’ aan te nemen.

The interview ging vorige week in Hollywoodpremière in Los Angeles. Hoofdrolspelers Seth Rogen en James Franco besloten eerder deze week al om af te zien van alle interviews over The Interview vanwege eerdere dreigementen.

Eind november werd Sony gehackt door GOP. Sindsdien staat het internet vol met vertrouwelijke informatie van Sony. Er lekten onder andere mails van (oud-) werknemers, filmscripts en films uit. 

Update 18 december:
Sony besluit om af geheel te zien van de première van The Interview. 'we staan achter onze filmmakers en hun recht op vrije expressie. We zijn dan ook echt teleurgesteld dat we tot dit besluit moesten komen'. Op Variety het volledige artikel.