Sony-onthullingen blijven voor ophef zorgen

Producer: ‘Angeline Jolie is een verwend nest’

Nadat Sony afgelopen week werd gehackt, blijven er nieuwe onthullingen naar buiten komen die voor veel oproer zorgen. Er is veel informatie gelekt waaronder persoonlijke gegevens van ongeveer 40.0000 (oud-)medewerkers van Sony, persoonlijke informatie van beroemdheden en financiële details over films.

De nieuwste ophef draait om mailwisselingen tussen Sony-bestuurslid  Amy Pascal en producent Scott Rudin (The Social Network, The Girl with the Dragon Tattoo). Zo grapten de twee over de filmsmaak van president Obama, door te suggereren dat hij enkel zou houden van films waarin alleen Afro-Amerikanen een grote rol spelen. Daarnaast bespraken Pascal en Rudin meerdere beroemdheden waaronder Angelina  Jolie, die door Rudin een ‘minimaal getalenteerd verwend nest’ wordt genoemd.

Eerder deze week lekten ook loongegevens en incheckgegevens van filmsterren uit, en werden er verschillende films op torrent -sites gezet zoals de films Annie en Still Alice. Ook bleek uit interne mails dat de nieuwe Bondfilm SPECTRE nu al over zijn budget (300 miljoen dollar) heen zou zitten.

De hack is opgeëist door een groep die zich The Guardians of Peace (GOP) noemt. Het is volgens de FBI niet duidelijk waar deze groep vandaan komt of wat er precies van Sony wordt verwacht. Op het internet wordt gespeculeerd dat Noord-Korea wellicht achter de hack zit, omdat GOP zich uitsprak tegen de film The Interview. In deze komedie van Evan Goldberg en Seth Rogen wordt Kim Jong-Un op de hak genomen. Er is inmiddels besloten dat de film niet uitgebracht wordt in Azië.