Star Wars: Episode VII krijgt verschijningsdatum

Zevende film in serie met kerst 2015 in de bioscoop

Alweer bijna een jaar geleden werd bekend gemaakt dat George Lucas zijn belofte uit de jaren tachtig hield en een vervolg op zijn succesvolle Star Wars-serie aan het voorbereiden was. In januari werd duidelijk dat J.J. Abrams als regisseur was aangesteld. En nu heeft Disney bekend gemaakt dat Star Wars: Episode VII op 18 december 2015 in de bioscopen zal verschijnen.

‘We zijn verrukt om de officiële verschijningsdatum met jullie te delen,’ meldt Disney-voorzitter Alan Horn in een verklaring. ‘De datum is niet alleen gekozen met het oog op de feestdagen, maar moet ook garanderen dat ons buitengewone team van filmmakers de nodige tijd heeft een sensationele film af te leveren.’ Zijn collega Robert Iger merkt op dat de verschijningsdatum hetzelfde is als die van Avatar in 2009, de meest lucratieve film aller tijden . ‘Dit is zonder twijfel één van de belangrijkste films waar we de komende jaren aan zullen werken,’ zegt hij, hopend op een financieel succes. 2015 lijkt ook een veilige zet, aangezien de laatste twee Hobbitfilms van Peter Jackson waarschijnlijk de komende twee decembermaanden zullen domineren.

Komende lente zullen de draaidagen van start gaan in de Britse Pinewood Studios , terwijl op het moment de sets en kostuums worden ontworpen en de cast nog bij elkaar wordt gesprokkeld. Carrie Fisher, Mark Hamill en Harrison Ford staan momenteel op de loonlijst: zij zullen terugkeren in hun klassieke rollen als respectievelijk prinses Leia, Luke Skywalker en Han Solo. Volgende maand zullen er in Engeland audities gaan plaatsvinden.

De productie kwam vorige maand al veelvuldig in het nieuws, nadat naar buiten kwam dat scenarioschrijver Michael Arndt (bekend van Little Miss Sunshine en Toy Story 3) ontslagen was en werd vervangen door Abrams zelf en Lawrence Kasdan, de co-scenarist van The Empire Strikes Back en Return of the Jedi.