Regisseur Fifty Shades of Grey bekend

Sam Taylor-Johnson maakte eerder Nowhere Boy

De film Fifty Shades of Grey heeft eindelijk een regisseur. Sam Taylor-Johnson gaat het gelijknamige erotische besteller van E.L. James verfilmen. Dat maakte de schrijfster gisteravond op Twitter bekend.

‘Ik ben erg blij dat ik het boek Fifty Shades of Grey naar het witte doek mag brengen,’ laat Sam Taylor-Johnson in een statement weten. ‘Voor alle fans: ik wil graag tegen jullie zeggen dat ik het boek in zijn waarde wil laten, net als de personages Christian en Anastasia.’

Michael De Luca, producer van de film, voegt eraan toe dat hij vindt dat Taylor-Johnson perfect bij de film past. ‘Dit verhaal en deze personages vragen om een regisseur die risico’s durft te nemen en grenzen durft op te zoeken. Ik verwacht dat Sam dat zeker zal doen.’

De trilogie Fifty Shades van E .L. James gaat over studente Anastasia Steele, die de miljardair Christian Grey ontmoet. Hij trekt haar in een wereld van duistere seksuele fantasieën. Eerder gingen nog de geruchten dat Gus Van Sant de film zou gaan regisseren.

Fifty Shades of Grey wordt Taylor -Johnsons tweede speelfilm. Eerder regisseerde ze Nowhere Boy, een biografische film over de jongensjaren van Beatle John Lennon, die als kind opgroeide bij zijn tante, omdat zijn moeder manisch- depressief was. Uiteindelijk kreeg Taylor-Johnson zelf misschien wel meer aandacht dan de film, omdat ze met de hoofdrolspeler Aaron Johnson een relatie kreeg. Johnson is namelijk 23 jaar jonger dan de regisseuse.